Preskoči na glavno vsebino

Mrežni podjetniški inkubator Podravje

Mrežni podjetniški inkubator Podravje (MPIP) je okolje, ki spodbuja podjetniško kulturo in aktivno prispeva k razvoju mladih podjetij v Podravski regiji.

Mladim podjetjem nudimo učinkovito podjetniško okolje s fizično infrastrukturo na več lokacijah ter strokovno podporo v procesu razvoja in rasti vaše dejavnosti, storitvami mreženja in strokovno pomočjo pri iskanju virov financiranja iz zasebnih in javnih sredstev.

Kaj vam nudi vključitev v MPIP

Ugoden najem prostorov na različnih lokacijah v Podravju, s kakovostnim in urejenim poslovnim okoljem

Strokovno podporo pri razvoju in rasti poslovnih idej - svetovanje in mentorstvo s področja podjetništva

Podjetniške delavnice in izobraževanja, subvencionirana do 100%

Povezovanje in sodelovanje z drugimi podjetniki

Mreženje in vzpostavljanje partnerstev na domačem in mednarodnem nivoju

Promocijo podjetja

Potencialni podjetniki in mlada podjetja z vključitvijo v MPIP pridobite možnost hitrejšega razvoja svojih poslovnih idej in učinkovitejšo rast na podlagi sinergij, ki nastajajo z združevanjem podpornih ukrepov sodelujočih organizacij ter strokovnjakov.

Kot del skupnosti MPIP ste člani deležni dodane vrednosti na podlagi nenehnega preverjanja ustreznosti vaše poslovne poti, tako s strani mentorjev in strokovnjakov, kakor tudi s strani svojih kolegov iz drugih podjetij.

Lokacije MPIP

MARIBOR

Mariborski vodovod

Več

MARIBOR

Kreativni park Drava (KPD)

Več

MARIBOR

Energetika Maribor

Več

HOČE - SLIVNICA

PGD Bohova

Več

DORNAVA

Kulturna dvorana Dornava

Več

MPI ORMOŽ

Ormož - Vrazova ulica 9

Več

ZA VAS PRIPRAVLJAMO POSLOVNE PROSTORE NA LOKACIJAH:

Mariborska Vzpenjača

Trnovska vas

Ruše (virtualni inkubator)

Poslanstvo MPIP

Povezovanje ključnih subjektov podpornega okolja, s ciljem spodbujanja podjetniške kulture, ustanavljanja novih podjetij z višjo dodano vrednostjo v Podravski regiji ter zagotavljanja celovite podjetniške podpore zanje.

Vizija MPIP

Postati vodilni mrežni inkubator v Sloveniji, ključni podporni mehanizem za dvig podjetniške aktivnosti v regiji ter ključni spodbujevalec novih inovativnih delovnih mest na območju Podravja.

Vzpostavitev MPIP je strateškega pomena za celotno Podravsko regijo. Predstavlja nadgradnjo osnovnega podpornega okolja za podjetništvo ob tesnem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi z več mikro lokacijami širom celotnega območja regije, in kot tak deluje kot katalizator poslovne podpore za nastanek in razvoj novih podjetij ter gospodarskega razvoja regije kot celote.

Vključitev v MPIP

Do sprejema v MPIP te loči le nekaj korakov.

Oddaš vlogo za sprejem v MPIP

Vlogo najdeš na spodnji povezavi.

Izpolni obrazec

Prejmeš naše sporočilo

Po pregledu vloge te o nadaljnih korakih obvestimo po e-pošti.

Predstaviš idejo

Povabimo te na predstavitev

Podpišeš pogodbo

Če je tvoja prijava sprejeta, te povabimo k podpisu pogodbe.

Pravilnik

Uspešne podjetniške zgodbe članov MPIP

eAvio d.o.o.

eAvio d.o.o.

Gregor Čepek

Pred dobrim letom sem za moje podjetje eAvio, d.o.o. iskal primerne poslovne prostore. Počasi smo namreč začeli pridobivati vedno več strank in graditi na večji ekipi za kar “garažni” prostori niso več bili primerni. Čisto naključno sem naletel na objavo RRA o možnosti sodelovanja v MPIP-Energetika. Naš projekt eAvio Club se mi je zdel dober kandidat za sodelovanje. Na srečo so to prepoznali tudi na MPIP. Tako smo prišli do urejenih poslovnih prostorov, ogromno dodatnih poslovnih povezav, svetovanja na področju marketinga, prodaje - kar nam kot “tehničarjem” pride še kako prav. Vse to se je seveda poznalo na poslovanju. Od začetka sodelovanja smo tako lahko zaposlili dodatna dva sodelavca in pridobili nekaj večjih strank. Veseli me, da v Mariboru obratuje tak podjetniški inkubator. Prepričan sem, da je lahko takšno sodelovanje odskočna deska za marsikaterega podjetnika in dodatna vrednost za celotno regijo.

Juja Foods d.o.o.

Juja Foods d.o.o.

Andreja Ilijaš

Smo podjetje, ki se razvija in pripravlja kuhano, holistično hrano za kužke. Namen včlanitve je bilo pridobiti podporo in zagonska sredstva. Ker v letošnjem letu žal ni P2, smo vsekakor zadovoljni z včlanitvijo, saj smo dobili subvencionirano ceno najema poslovnih prostorov, svetovanja ter finančno pomoč v razvoju. Veliko je tudi mreženja. Vsem, ki razmišljate o vključitvi: hrabro se pridružite in stopite na podjetniško pot.

AK Choaching

AK Choaching

Anja Kikl s.p.

Kot podjetnica, ki vse funkcije v podjetju opravlja sama, vedno iščem nove načine, kako se kaj naučiti ali pa si delo olajšati. Ker imam storitev (coaching za zdravje žensk) in izdelke (spletna trgovina s prehranskimi dopolnili), mi opora mentorjev pomeni ogromno. Poslovna pot je veliko lažja, če imaš ob sebi nekoga, ki te zna usmeriti, ti da nasvet in na situacije pogleda še iz drugega zornega kota. Irena Podletnik, vodja in koordinatorica PONI-ja, mi je vedno pomagala in mi stala ob strani, ko sem imela kakšen izziv ali vprašanje. Z vključitvijo s MPIP sem pridobila še večji vpogled v svoje delo in se zaradi tega lažje orientiram pri vsakodnevnih administrativnih opravilih,

ATELJE VIRTUA, digitalne komunikacije

ATELJE VIRTUA, digitalne komunikacije

Aleksander Legen

Smo progresivno in inovativno podjetje, ki ga vodi ekipa izkušenih strokovnjakov za vizualne komunikacije in digitalni marketing. Ob ustanovitvi 2019 smo bili v tesnem kontaktu z RRA Podravje - Maribor, Štajerskim tehnološkim parkom in Mrežnim podjetniškim inkubatorjem MPIP. Hvaležni smo, da so nas usmerili na razpis P2R, ki predstavlja pomemben gradnik pri razvoju naše poslovne strategije ter nam pri tem nudili strokovno podporo. Hvaležni smo tudi za pomoč pri iskanju večjih poslovnih prostorov ter za ostale poslovne usmeritve in povezave.

Zadnji 2 leti veliko pozornosti posvečamo AR in VR tehnologijam, s pomočjo katerih smo razvili številne napredne komunikacijske prakse in produkte, ki jih želimo prenesti v mednarodno poslovno okolje. Naše inovativne produkte ter pristope smo predstavili tudi na EXPO DUBAI 2020, kjer smo dobili izjemno pozitivne odzive tuje javnosti.

Mladim podjetnikom svetujemo, da se poslužijo vseh inštrumentov, ki so jim na voljo saj ti predstavljajo pomembno komponento pri razvoju poslovne ideje, storitve ali produkta.

HitriPrsti

HitriPrsti

Boštjan Budna

Vključenost v inkubator mi predstavlja podporo, ki jo potrebujem. Ko naletim na težavo ali se mi pri vodenju podjetja pojavi vprašanje, se imam na koga obrniti. Na delavnicah pridobim koristne informacije, zelo pomembno pa mi je to, da imam na voljo prostor za delo. Delal bi lahko doma, a je zelo dobro to, da lahko grem v delovno in poslovno okolje, kjer sem bolj produktiven, hkrati pa s tem strogo ločim delovni in prosti čas.

V podjetju HitriPrsti skrbim za večjo prepoznavnost predvsem manjših podjetij. Za njih izdelujem spletne strani, skrbim za večjo vidnost v Googlu (tako organsko kot z oglasi), pišem ali popravljam vsebine v slovenščini in angleščini. Poleg tega ponujam tudi vodenje ali pomoč pri družbenih omrežjih, video posnetkih, email marketingu ter vsem, kar spada zraven. Skratka, manjšim, običajno novejšim podjetjem pomagam do večje pojavnosti in lažjemu doseganju potencialnih strank.

Info


Kontaktna oseba:

Želite prejemati
poslovne e-novice?