Preskoči na glavno vsebino

PONI Podravje

Mgrt logoEU ESRR
PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

To dosežejo skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Udeleženci so za obdobje 4 mesecev zaposlenih pri enem izmed partnerjev projekta PONI Podravje – Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor, Razvojni agenciji Slovenske Gorice, d.o.o. ali Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj. V teh 4 mesecih so zaposleni za polni delovni čas, v času zaposlitve pa razvijajo svojo podjetniško idejo.

Komu je projekt namenjen?

Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, ne glede na starost, stopnjo in smer izobrazbe ali status brezposelne osebe.

Kdo se lahko vključi?

Pogoji za vključitev so:

Kandidat mora imeti poslovno idejo, ki jo namerava razvijati v okviru projekta.
Kandidat mora imeti stalno ali začasni prebivališče v eni izmed občin podravske regije.
Kandidat še ni bil vključen v katerikoli program Podjetno v svet podjetništva.
Kandidat mora imeti poravnane vse zapadle obveznosti do države.
Kandidat mora imeti na dan vključitve v projekt izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi.

Kaj pridobim v programu?

4-mesečno redno zaposlitev

Mentorstvo

Pomoč pri razvijanju poslovne ideje

Podjetniška usposabljanja in kompetence

Nove stike, prijateljstva in poslovna sodelovanja

Možnosti za individualni razvoj

Kaj potrebujem za prijavo?

Izpolnjen Prijavni obrazec

Življenjepis

Fotokopijo dokazila o izobrazbi

Izpis obdobij zavarovanj, iz katerega so razvidni pretekli delodajalci (izpis se pridobi na ZZZS ali ZPIZ)

Fotokopijo dokazila o začasnem prebivališču, v kolikor je prijavljeno

Uspešne PONI zgodbe

Lucija Zorko

Lucija Zorko

Isydora Luxury

Lucija je mlada kreativka, ki skupaj s svojo mamo ustvarja pod znamko Isydora Luxury Silk Art. Gre za ročno izdelane produkte iz 100% svile, vsakemu izdelku pa je dodana tudi zgodba s posebnim sporočilom. Po zaključku študija arhitekture se je znašla pred manjšim kriznim obdobjem, kjer ni točno vedela, kako naprej. Skupaj z mamo, ki je vse to spremljala, se jima je nato porodila ideja, da skupaj pričneta ustvarjati posebne izdelke v patchwork tehniki. Tako se je takrat po nastanku prvega posteljnega pregrinjala pričela njuna skupna ustvarjalna in poslovna pot.

Svojo znamko Isydora Luxury je predstavljala tudi na EXPO Dubaj 2020.

Več o Luciji in Isydora Luxury

Žiga Pavlinič

Žiga Pavlinič

Gnojila Top Shit Fertilizer

Žiga Pavlinič se je v program vključil v upanju, da uresniči svoje sanje in začne proizvajati organsko gnojilo. To mu je tudi uspelo. Gnojila Top Shit Fertilizer bodo na trgu ponujala vse rešitve, s katerimi se soočajo gojitelji in pridelovalci rož ter zelenjave. Posebnost gnojila je, da je ena faza narejena iz iztrebkov Črne vojaške muhe ali Black soldier fly. Tako gnojilo je perfekten vir organskih hranil in pozitivnih bakterij, ki jih rastlina potrebuje za razvoj in rast.Top Shit Fertilizer gnojila so narejena tako, da se nadgrajujejo z ostalimi Top Shit gnojili, kot so za zelene dele rastline in cvet. Za najboljši izkoristek gnojil pa priporočamo tablete mikoriznih gljiv zmešanih z rizobakterijami, ki jih položite v zemljo pred sajenjem oz. pod korenine. Naše poslanstvo je, da s strokovnim in skrbno izdelanim produktom skrbimo za varovanje okolja in zagotavljamo rezultate.

Več o Žigi in Top Shit Fertilizer

Jelena Vuković Marin

Jelena Vuković Marin

Mia & Mika baby and toddler moccasins

Jelena je v 2. skupini PONI Podravje razvila idejo o Mia & Mika baby and toddler moccasins. Oblikuje in izdeluje mednarodno nagrajene otroške copatke iz certificiranega naravno strojenega usnja, ki so tudi certificirani in primerni za alergike, ter spodbujajo naraven razvoj stopala in so všeč tako otrokom kot staršem. Prijava na program PONI je bila zanjo najboljša odločitev za začetek samostojne poslovne poti. Čeprav je ponudnikov usnjenih izdelkov v Sloveniji vse manj, se na trgu vedno lahko najdejo kupci, ki cenijo slovenski dizajn, ročno delo in izdelke z zgodbo.

Več o Jeleni in Mia & Mika baby and toddler moccasins


Druge informacije o projektu:

Vodilni partner: RRA Podravje - Maribor

Projektno partnerstvo: Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj, Razvojna agencija Slovenske gorice, d.o.o.

Trajanje projekta: julij 2020–september 2023.

Skupna vrednost projekta: 1.385.800 evrov.

Vir financiranja: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Javno povabilo k sodelovanju zunanjim mentorjem PONI Podravje

Info


Kontaktna oseba:

Želite prejemati
poslovne e-novice?